Olcsó pénzváltás és nemzetközi banki átutalás

Olcsó pénzváltás és nemzetközi banki átutalás

Mivel külföldön élek és más országokban is vannak vállalkozásaim, így kellett találnom egy olcsó módot arra, hogy a pénzemet ne fölözzék le az éhes bankok. Magyarországon a CiB-nél vezetem a forint számlámat, viszont a pénzt Spanyolországban szerettem volna elkölteni, eleinte a CiB-es kártyámmal vásároltam, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez elég drága megoldás, mivel a bankom MNB 320-as középárfolyamnál 347Ft/€-s árfolyamon számolta a levonásokat, magyarán 27 forintot rabolt eurómból. A nemzetközi átutalás még nagyobb szivatásnak bizonyult, ezért kerestem, kutattam, és rátaláltam a Transferwise app-ra.

Transferwise moneytransfer

Mint látható 321,78-ban váltják az €-t és ebben már benne van az 1274Ft díj is. Ilyenkor viszont még rájön a saját bankomnál a forint utalás költsége, valamint általában másnapra, vagy harmadnapra érkezik meg a pénz.

Lehetőség van viszont bankkártyás fizetésre is, amit a külföldi kártyámra tölt fel a Transferwise

. Ez esetben a pénz munkaidőben kb 10 másodpercen belül megérkezik a külföldi kártyámra viszont a díj egy picit magasabb.

Mint látható így 323,39Ft/€ az árfolyam, tehát MNB középárfolyamhoz képest 2,6Ft-tal drágábban váltanak és utalnak. Ilyen árfolyamon szerintem az utcai pénzváltók sem váltanak pesten, nem hogy átutalni 10 másodperc alatt Spanyolországba…

Jöhet a kérdés, hogy miért osztottam meg ezt az infó-t? Természetesen mindenki kap egy egyéni kódot miután regisztrált és ha az ő kódjával beregisztrál 3 másik ember, akkor 50GBP a jutalom. Szóval ha segítettem neked ezzel a cikkel, akkor légy olyan kedves és az én kódommal regisztrálj! https://transferwise.com/i/laszlom257

Üdvözlettel. Laci


Tags: