Magyarország és a kötelező iparkamarai tagság

Magyarország és a kötelező iparkamarai tagság

Pár szót szólnék a témához, mert engem ez a lehúzás zavar egy kicsit.

Soha nem akartam iparkamarai tag lenni, és a szolgáltatásukat sem vettem soha igénybe, és megmondom kerek perec, nem is fizettem be az évi 5.000Ft-os kötelező rablásukat.

Szerintem a vállalkozók 90%-a azt se tudja, hogy mi az az iparkamara, milyen szolgáltatásokat nyújt, sőt, azt sem, hogy hol van!!!

Mi is történt?

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását, és előírja a gazdálkodó szervezetek kötelező kamarai regisztrációját.

A 2012. január 1-től életbe lépett kamarai regisztrációs kötelezettség és az ahhoz kapcsolódó kamarai alapszolgáltatások előírásának egyik fő célja, hogy létrejöjjön egy olyan adatbázis, amely lehetővé teszi, hogy az üzleti partnerek és a megrendelők egymásra találjanak, illetve adatokat szolgáltasson az önkormányzati és állami szervek fejlesztési terveinek elkészítéséhez.

De mit is kapnánk cserébe a pénzünkért?

a) csoportos tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben
b) üzleti partnerkeresés
c) pályázatfigyelés

Köszönöm, de én nem szeretnék hitelt felvenni, és ingyenes tanácsadást sem kérek, üzleti partnerekre nincs szükségem, a pályázatfigyelést pedig meghagyom a Mészárosnak, ő a nagy király ebben :))))))

Szerencsére én már eladtam Magyarországon minden vállalkozásomat, ingatlanomat, érdekeltségemet, sőt még a barátnőmet is ott hagytam, mert nem kívánok részt venni abban a mocsokban, ami ott történik…

Vélemény, hozzászólás?